Ученици‎ > ‎

Иницијативе и акције


На овим страницама објављујемо акције и иницијативе које су спровели ученици, самостално или уз помоћ наставника, библиотекара..

Акције и иницијативе ученика


Естетика зида

поставио/ла Сл. Јурић 04.11.2015. 08:12   [ ажурирано 15.11.2015. 13:54 ]

октобар-новембар 2015. у коме се окупао зид ходника школске библиотеке
https://drive.google.com/a/el-skolasvetisavabp.edu.rs/file/d/0B4n2pkJZiow_N21iQTV2RS1OeE0/view?usp=drive_web
Библиотека је на највишем месту у школи - поткровљу. Осим ходника и библиотеке и њених просторија, ту нема ништа више. Такво место је згодно за завлачење на великом одмору за време кишних дана, или за склањање од дежурног наставника, за кошкање са најбољим другаром и сличне радње. Ту онда буде свакојаких трагова као последице тих радњи: празних флашица, кесица од грицкалица, потписа и стопала на зиду.... Неке теткице успешно очисте, а неке би захтевале веће молерајске радње. А и зид је био неке мртве боје. Зато смо га током октобра оцртали, оживели, развеселили га невеселог и неуредног. Акција је трајала готово пуне три седмице. У акцију су прво били укључени чланови Клуба читалаца, а затим су се придруживали и мало бољи цртачи, углавном да поправе или нацртају компликоване илустрације. 
Фото-галерија приказује како је текао процес рада. 

Естетика зидаКо најбоље рецитује у школи

поставио/ла Сл. Јурић 03.11.2015. 01:22

2. јун 2011.
Наше учитељице Анкица Дамјанов и Светлана Чулић већ годинама спремају рецитаторе за такмичење. То је зато што и оне воле лепу песничку реч, па желе да то пренесу и нама. Највећи успех досада имале су када су стигле до регионалног такмичења и освојиле награду. Спремале су ученицу Теодору Карановић.
Ове године су стигле до Регионалног такмичења са с двема песмама. Једну Песму о тегли говори наша другарица Јелена Симикић, која и лепо црта па је и илустровала песму. Другу рецитује Анђела Карановић ученица 2. разреда.

текст написала Данијела Татић, 4. разред

1-2 of 2