Шта знам о Тесли

поставио/ла Сл. Јурић 17. 3. 2017. 06:08   [ ажурирано 22. 3. 2017. 03:00 ]
Квиз знања "Шта знам о Тесли" одржан је у понедељак, 13. марта 2017.  за екипе старијих ученика,
а за млађе ученике у петак, 17. 3. 2017.

Трновит је пут до успеха

Теслин пут до успеха био је трновит - много рада, много одрицања и опет није оствaрио све што је желео и све на чему је радио. И ми смо тако замислили обележавање јубилеја 160 година од рођења Николе Тесле. До успеха - а то је путовање у Београд и посета Музеју Николе Тесле и гледање мјузикла "Тесла и битка на магнетном пољу" у Народном позоришту чекало нас је низ активности: прво радионице и секције, па Смотра, па квиз... Још не значи да је готово. Тесла је заслужио да се помучимо.

Правила учешћа у квизу

Ученици који су учествовали у некој од активности посвећених јубилеју Николе Тесле могли су да пријаве четвoрочлану екипу за квиз знања. Екипе које на квизу освоје бар трећину бодова стичу право да учествују у образовно-културној посети. Свака екипа је благовремено добила приручник о животу и раду Николе Тесле из којег су се спремали. Квиз је крeирала библиотекарка за две групе - млађе и старије ученике и ученици су их радили у алату Каху - свака екипа за једним рачунаром решава питања, а библиотекарка са видео-бима пројектује питања која сви виде.
Правила су била јасна, али увек се нешто непредвиђено деси, па су две екипе старијих ученика учествовале са млађим ученицима. због чега једна екипа није имала рачунар са којег решава питања квиза, па су одговарали усмено. У неким екипама било је, опет, више од четири члана из истог разлога. Но, сви су освојили потребан број бодова, сви су проверили колико знају о Николи Тесли, а то је био главни циљ. Зато у овом квизу није било победника и освојених места, важно је било учествовати и испоштовати замисао. Највише се помучила екипа Лео ученика 7. разреда, која се ем нашла са млађима и одговарала на питања о Tеслином детињству, а спремали су се за озбиљније ствари, па нису баш прославили у познавању Теслиног детињства; ем су добили рачунар у ћошку па су током квиза кривили своје вратове као онај Tеслин непријатељ - страшни гусан, не би ли видели питања.

Теслина значка

Све екипе  и сви су добили значку - захвалницу о учешћу са које их Тесла мирно мотри и на њих шаље своје муње и енергију знања. Надајмо се да их је овом и све претходним активностима Тесла трајно "озрачио" и "означио".
 Comments