Прваци и њихови пројекти

поставио/ла Сл. Јурић 30. 10. 2018. 08:14   [ ажурирано 30. 10. 2018. 08:19 ]
Прваци у библиотеци - завршница пројектне наставе
24-26. октобра 2018.

Још не знају да читају, али знају шта је пројекат!

Ученици првог разреда раде по новом плану и имају посебан "предмет" - пројектну наставу. Коме је пало на ум да од модела наставе и методе прави предмет - не знамо, као што не знамо шта је мислио тиме - да натера наставнике да раде пројектно, или да ученицима пружи одређене компетенције. Можда и једно и друго?
Могли смо се само уверити да су стигли прваци који не знају ни шта је сликовница, али су је у пројекту правили. У тим својим пројектима, на крају су планирали поету школској библиотеци као месту где пребивају и неке другачије књиге и сликовнице, штампане, а не руком прављене; и неки другачији извори знања.
зато су три одељења 1. разреда у библиотеку први пут дошли а да не буду упознати са правилима позајмљивања и борављења у библиотеци. То ћемо касније, кад прођу сва слова. Први пут су прваци у библиотеци били да би крунисали свој пројектни рад, као на некој врсти завршнице пројекта.
О библиотеци су, ипак, доста знали: и чему служи, и по чему се разликује од књижаре, како се чувају књиге и да се на рачунару не игра, него ући.
мало мање су знали где се књиге штампају и како се зову најдебље књиге, па смо то, надајмо се, научили и запамтили.


Comments