Ко је многим био много

поставио/ла Сл. Јурић 21. 1. 2020. 03:47   [ ажурирано 22. 1. 2020. 00:22 ]

Геније из Даља

Осмишљавајући активности и за трећег великог научника српског научника - Милутина Миланковића, школска педагошкиња Ксенија Краљ и библиотекарка биле су у Даљу и припремиле материјал за ученике у вези са родном кућом Миланковића. Ступиле су у сарадњу са Удружењем Милутин Миланковић и за почетак припремиле материјале за ЧОС и Светосавски темат.
Будући да се у библиотеци одржавају часови информатике, па ученици старијег узраста не могу да имају часове у библиотеци у време рада библиотекара, сви материјали су спостављени на сајт Гениј Миланковића како би наставници могли самостално да га користе за ЧОС и друге часове као припрему за даљи самосталан рад ученика. 

О Миланковићу кроз све предмете

Са ученицима млађег узраста одржана су углавном по два часа у школској библиотеци током децембра и јануара. На првом часу их је библиотекарка упознала са детињством и радом Милутина Миланковића. На другом часу су бивали подељени у тимове који су се бавили неким аспектима Миалнковићевог детињства и рада. Материјали за рад такође постоје на сајту Гениј Миланковића.
Педагошкиња Ксенија Краљ повремено је држала ЧОС ученицима старијег узраста које је упознала са Миланковићем.
Генијалност Миланковића омогућила је да му се приступи са различитих аспеката па су постављени материјали за све предмете.
За мото целе акције узети су стихови Ј. Ј. Змаја који се налазе на породичној гробници Миланковића  Даљу:

"Ко је многим био много,

за род делао све што ј' могао,

то заслужује."

Comments