Школски тимови

поставио/ла Сл. Јурић 13. 4. 2016. 13:38   [ ажурирано 13. 4. 2016. 13:45 ]
радионица, 13. април 2016. година, 18.30 - 20.30
Стручни актив за развој школског програма у свом предлогу за функционалнији и ефикаснији рад тимова планирао је и радионицу која обухвата програме тимова који су по новом предлогу спојени:
  • тимови за културне активности и представљање рада школе у - Тим за маркетинг 
  • тимови за социјалну заштиту, здравствену заштиту ученика, сарадњу са породицом, са локалном самоуправом, за екологију и одрживи развиј - Тим за сарадњу са локалном средином
  • ученичке организације (Дечији савез, Подмладак Црвеног крста и Ученички парламент) - Тим за ученичке организације
Радионицу су водили Драган Прпа и Бранка Радовановић. Писхолог Драган Прпа на самом почетку подсетио је колеге  на целокупан предлог, а затим су он и учитељица Бранка изнели принципе по којима садашњи тимови треба да размотре своје програме, поједноставе их и направе заједнички план рада јединственог тима. Ова игра симулације као радионичка техника биће корисна не само као пролазак кроз процес рада за следећу годину, него се и резултати саме радионице могу користити заиста за следећу годину без обзира што ће тимови тада имати мањи број чланова. 
На крају су тимови известили шта су урадили, на каква преплитања и прожимања програма су наишли и како су их решили, какве су тешкоће предвидели. 
Сви присутни сложили су се ће овакав начин рада бити ефикаснији. На радионици је било 18 чланова од укупно 40 колега који се тренутно налазе по разним тимовима што је само још један показатељ како су досадашњи тимови радили тако да се често не зна ни ком тиму припадамо, а камоли да се у њему ради пуном снагом.

Comments