Обука за уређење Вордпрес-блога

поставио/ла Сл. Јурић 28. 7. 2015. 12:31   [ ажурирано 28. 7. 2015. 12:34 ]
Од новембра 2013. до фебруара 2014. одржана је серија двочасовних обука за заинтересоване наставнике о уређењу Вордпрес блога
У оквиру обавезног стручног усавршавања на нивоу установе (нови Правилник о стручном усавршавању и напредовању) сваког уторка у међусмени у школској библиотеци започеле су различите практичне обуке, излагања с дискусијом и друге активности за заинтересоване наставнике и остале запослене.
Акција је започела у новембру обуком за отварање Џимејл-налога и коришћењем и дељењем Гугл-докумената, у које су постављени и заједнички дељени документи: план и извештај о стручном усавршавању на нивоу школе, школски пројекти. Обуке је организовала и водила Славица Јурић, библиотекарка и председник Тима за стручно усавршавање. До краја јануара трајала је обука за коришћење и уређивање Вордпрес-блога, у којој је више од 10 наставника покренуло своје блогове и повезало се са школским блогом и Клубом читалаца на којима су такође добили уредничка права. Нажалост, по добијању првих практичних задатака број наставника се преполовио тако да је ефикасност обуке само половична, а по ономе колико се заиста ради на заједничком школском блогу ефикаснот је само четвртинска. При овој процени не рачунамо наставнике који од раније имају свој блог, те су се лако укључили у коуређивање школских.
Током обуке, спор интернет често је осујећивао намере и практичне вежбе, те је школа почетком године претплаћена на већи пакет. Међутим, и даље више корисника не могу без проблема истовремено радити на интернету.
Comments