Обука о новим Гугл-сајтовима

поставио/ла Сл. Јурић 14. 5. 2018. 06:00
понедељак, 14. мај 2018. у школској библиотеци
обуку водила Славица Јурић
Тим за екстерни и интерни маркетинг у оквиру својих редовних активности испланирао је обуку за чланове Тима и заинтересоване колеге коај се односи на нове Гуглове сајтове. Школска веб-места постављена су на Гуглове старе сајтове, који ће током године бити угашени и евентуално конвертовани у нове сајтове. То је главни разлог за обуку за чланове тима - да се обуче да уређују и нове сајтове како би и надаље могли да управљају и уређују школска веб-места. 
Остале колеге, пак, могу да отворе сајтове за своје потребе: за секцију,  додатну наставу, подршку редовној настави, портфолио итд. 
Обука је трајала непуна 2 сата током којих су сви покренули нови сајт, именовали га и објавили, направили неколико страница и подстраница, премештали их и сакривали; одабрали навигацију; вежбали да додају текст, слику, умећу датотеке са диска и са УРЛ-адресом. 
Договорили смо се да код куће вежабају, прибележе све недоумице и потребе које нису успели да поставе, па да на неком следећем састанку вежбамо те потребе из праксе.


Comments