Митровдан - наставнику на дар 2014.

поставио/ла Сл. Јурић 3. 11. 2015. 02:32   [ ажурирано 12. 11. 2015. 14:49 ]
7. 11. 2014. 

 Културолошка тема године - музика

Културни програм школе предвидео је Школским програмом да се у наредне четири године свака година обележи неком важном култоролошком темом: музика, лепо понашање, визуелне уметности, култура одевања. За школску 2014/2015. годину одабрали смо највеличанственију тему - музику. .

Музичка скала емоција

 Желећи да сазнамо каквим потенцијалима располажемо, током септембра направили смо попис ученика који вежбају свирање на неком инструменту у Музичкој школи "Стеван Христић", некој приватној школи или самостално, певају у хору или у КУД-у "Коста Абрашевић". Осим што су се изјаснили, ученици-музичари обележили су на скали емоција која осећања могу да искажу инструментом или гласом и записали каква расположења музицирање у њима изазива.
Тако смо дошли до података да школа има мноштво хорских гласова, 11 хармоника, 5 виолина, 3 флауте, 8 тамбура, 3 кларинета, 5 гитара и чак 27 клавира. Ова дружина може да искаже баш сваку нијансу на скали емоција, и ученици су их великодушно бирали у широком спектру, те прибележили махом позитивна расположења која у њима изазива музицирање.

 Први концерт у години музике

Силину емоција сабрали смо и усмерили на Митровдан и уприличили први у низу планираних концерата. За ову прилику 25 ученика је увежбало класична дела по свом избору и частило наставнике јединственим концертом у просторијама школе обележавајући на тај начин и Дан просветних радника. Ово је био први концерт овакве врсте, а планирамо да их током године буде још неколико. 
 

Comments