Изложбе‎ > ‎

Пупинизација

поставио/ла Сл. Јурић 9. 5. 2016. 12:03   [ ажурирано 12. 5. 2016. 15:54 ]
понедељак, 9. мај 2016. година, школска библиотека, 15.30 - 16.00  
Поводом Дана школе отворена је изложба о Пупину заједно са макетама и инсталацијама Феђе Ивице, ученика VI 4 разреда. Изложба је само последица вишемесечног рада Клуба читалаца који се радом на Пупиновој аутобиографији "Од пашњака до научењака" укључио у образовну пупинизацију започету у 2015. години, години Пупина по одлуци Унеска. 
Отварање изложбе било је намењено, пре свега, наставницима јер ће ученици након изложбе долазити на радионице до краја школске године. 
Изложбу су отворили ученици Клуба читалаца Маша Ерцег, Милан Гњатић и Милица Балаш. Поред аутора инсталација и макета Феђе Ивице и библиотекарке, на отварању је, нажалост, било свега пет   посетилаца наставника (поименице: Ксенија Краљ, Гордана Вујовић, Мира Карановић, Павле Сешић, Сања Савић) . Осталима били скраћени часови због прослава Дана школе, па нису имали времена да дођу или остану у школи. 
То нас није сметало да овај догађај забележимо оком камере и фото-апарата. 

Отварање изложбе о Пупину

Након отварања изложбе, учесници и посетиоци прешли су у кабинет физике где је одржан јавни час са огледима - мали фестивал знања из физике у част Пупину.

Сонет Пупину

Пупину у част Давид Бајић, ученик 6/4 компоновао је Сонет Пупину (текст Миливоја Дошеновића), а другарице из разреда Николина Тодоровић и Нађа Томић, као и разредна, наставница музичког васпитања Верица Маливук, помогли су му да одсвира и отпева. Послушајте!

Сонет ПупинуComments