Изложбе‎ > ‎

Месец књиге са Лагуном

поставио/ла Сл. Јурић 25. 10. 2019. 04:52   [ ажурирано 5. 11. 2019. 09:06 ]
Продајна изложба Лагуниних књига 15. 10 - 15. 11. 2019.


Са прекидима од неколико дана током радова и планираних предавања, у библиотеци је постављена продајна изложба ИК Лагуна и Мала лагуна.
Осим осмих разреда којима предаје наставница Ксенија Суђић, сва одељења школе посетила су изложбу.
Ученици могу да купе књиге, ко и да наруче Лагунине књиге на крају изложбе.

Шта знамо о публиковању штампаних дела

Лепа прилика у којој су нам изложене књиге за децу и одрасле, различити жанрови исте издавачке куће искористили смо да са ученицима  разговарамо о томе шта спада у дечију белетристику или тзв. лепу књижевност, а шта у дечију штампу; шта су то едиције, шта спаја, а шта разликује књиге из исте едиције; које послове обављају издавачке куће; шта је ауторство и аутор...
Из разговора са ученицима сазнајемо неколико интересантних података: дечија штампа се веома мало чита, чак ученици ни не знају шта је дечија штампа. Књиге другари другарима слабо поклањају, али још увек није нестала та навика. Књиге се, ипак, читају, али какве? сазнајемо и да се граница између књига за одрасле и дечије књиге поера већ у 6. разреду те ученице 6. разред већ увелико читају бестселере за одрасле.

Какви смо читаоци

Нисмо се ослонили само на посматрање и разговор да бисмо сазнали шта и како ученици читају. Током посета изложби, ученици од 3. до 8. разреда попуњавали су анкету Какви смо читаоци која испитује њихова читалачка интересовања, навике и понашање. Анкету су решавали онлајн, на смену. Резултати су аутоматски  генерисани те ће бити протумачени и приказани родитељима и колегама.

Comments