Изложбе‎ > ‎

Изложба уџбеника

поставио/ла Сл. Јурић 23. 3. 2016. 15:20   [ ажурирано 23. 3. 2016. 15:41 ]
среда, 23. март 2016. година
У складу са новим Законом у уџбеницима и другим наставним средствима и препорукама МПН промотивне примерке уџбеника више не добијају наставници лично, него издавачке куће поклањају школским библиотекама комплете или појединачне уџбенике. У библиотеци наставници, родитељи могу да прегледају уџбенике и старешинама дају своје мишљење.
Зато је уприличена изложба уџбеника која је била отворена за родитеље у среду, 23. марта 2016. године од 16 до 20 сати. Родитељи су обавештени, али су били слабо заинтересовани. 

По мишљењу ученика Логос је најбољи 

Група ученика 8. разреда која се затекла у библиотеци и помогла библиотекарки да формира изложбу, изнела је своје мишљење и писмено. Ево неколико њихових записа који недвосмислено упућују да Логос нуди уџбенике по мери ученика:
  • Логос ми се јако свиђа јер има пуно слика преко којих можемо да учимо, због изгледа страница и зато што је све добро објашњено. Клет ми се баш и не свиђа јер није увек добро објашњено, нема толико слика, а преко слика најбоље памтим. Едука ми се свиђа за српски језик. Српски би могао да се промени.
  • Најбоље су књиге Логоса због много слика. Не свиђају ми се Клетове књиге из српског језика јер граматика нема пуно примера и објашњена. У читанки нема пуно задатака и питања за помоћ. За српски је боља Едука. Заводова књига из биологије ми се не свиђа.
  • Књиге које користимо за школу по мом мишљењу су веома добре. Најбољи издавач је Логос. Биологија издавача Герундијум је одлична. Волела бих да променимо књиге из српског језика.
  • Јако ми се свиђа географија, историја издавача Фреска. Од Логосових књига добре су физика и хемија. Клет ми еј досадио јер је већина уџбеника из те издавачке куће. 
Изложба ће бити постављена и наредне седмице да је могу погледати наставници, а затим ће уџбеници бити приклоњени на полице где су такође доступни за преглед, али нису на централном месту у библиотеци.


Comments