Изложбе‎ > ‎

Декупаж-галантерија

поставио/ла Сл. Јурић 28. 5. 2019. 08:05   [ ажурирано 28. 5. 2019. 08:30 ]
20 - 31. мај 2019. у школској библиотеци
Наставница српског језика из Врбаса Снежана Лазаревић у пензији је нашла занимљив и популаран хоби - делупаж. Од многих техника декупажа, она се определила за онај стил патинираних декупаж-предмета и технику тзв. постаривања. Али, какав је то стил! Свака страница предмета, споља и изнутра има своје занимљиве детаље, а свака ивица је испуцана и постарена. Снежама слике не исеца и не лепи, него их преноси. Пренесене слике лакира и шмиргла и по 17 пута да би добила ефекат старине, али и вредности која је преживела векове. Велики труд који улаже у своје декупаж-радове резултирао је и неколиким наградама. То смо сазнали лично од ауторке изложбе на отварању изложбе у понедељак 20. маја. Осим класичних предмета као што су тацне, послужавници, кутије са поклопћићима, Снежанини специјалитети су и кутије у облику књиге са сентенцама "извајаним" на унутрашњост корице. Потпуно самосвојне су и у рам обешене слике на дрвету, што не можете члако видети нигде јер је "изум" Снежанин.


На отварању, нажалост, није било много присутних, али су предмети остављени у куту библиотеке и до краја маја посетиле су их одељенске заједнице организовано, као и наставници појединачно.
Двадесетак изложених предмета имају и продајни карактер, па се могу и купити те тако дати нови материјал за Снежанине рукотворине. Изложени предмети само су детаљ из опуса Снежане Лазаревић, а највећи део оног што је урадила у последњих пар година видан је на филмићу који обавезно погледајте:

Comments