НАРИП

поставио/ла Сл. Јурић 21. 12. 2015. 14:36   [ ажурирано 24. 12. 2015. 08:30 ]

Наставници - рефлексивни истраживачи инклузивне образовне праксе

21. децембра 2015. годин
е, 15-16.30 
представљање публикације о истраживањима и истраживања у Бачкој Паланци 
Удружење просветних радника "Слово" учествовало је у истраживању Центра за образовне политике. Реч је о о низу акционих истраживања о инклузивној пракси која су спроведена током 2015. године у више школа у Србији. 
Специфичност овог пројекта је била у томе што наставници сарадници нису били само извршиоци, него су сами осмислили, спровели истраживање, обрадили податке и донели предлог плана за интервенцију. У нашој средини истраживање су осмислили, спровели и обрадили податке психолошкиња паланачке гимназије Биљана Радовић и три наставника наше школе: учитељице Драгана Менчик и Бранка Радовановић и  библиотекарка Славица Јурић. 
Витомир Јовановић из ЦОП говорио је о пројекту уопште и представио публикацију, а процес рада и резултате истраживања у Бачкој Паланци представила је Биљана Радовић. Њихове презентације прилажемо, а зборник радова са представљеним резултатима истраживања међу којима је и бачкопаланачко добила је већина присутних тако да их има свака школа у Бачкој Паланци. Иста публикација доступна је и у ПДФ-формату и дозволом уредника доступна за преузимање и коришћење. 
Атмосферу са овог стручног скупа у организацији удружења "Слово" дочараће неколико слика у фото-галерији, а презентације и публикацију можете погледати и преузети на дну странице. 

НАРИП - представљање истраживања

НАРИП - о пројекту.ppt


НАРИП - истраживање у БП.ppt


Comments